Eğitim

Tasma Eğitimi

Adım 1: Tasmaya alışma…

İlk adımı uygulamaya başlamaya köpeğiniz eve ilk geldiği günden itibaren başlayın. Köpeğiniz daha yavru iken onu tasmaya alıştırmanız gerekir. Böylelikle ilerleyen zamanlarda tasması bağlı iken daha rahat hissedecektir. Ayrıca köpeğinizin tasmasının hafif ve onu sıkmayan türden olduğuna emin olun.

Köpeğinize tasmasını onunla oynarken ya da onu beslerken bağlayın. Böyle yaptığınızda tasmaya daha az dikkat edecektir. Büyük ihtimalle onu çıkarmaya çalışacaktır. İşte burada önemli olan, sakın o çıkarmaya çalıştığı zaman, tasmadan rahatsız olduğunu düşünüp tasmayı çıkarmayın. Bunu yapmak yerine köpeğiniz sakinleşinceye kadar ve tasmayı unutuncaya kadar bekleyin. Daha sonra tasmayı çıkarabilirsiniz.

Adım 2: Tasma ile yürümeye alışma…

İlk adımda köpeğinizin tasması ile iyi anlaşmasını sağladıktan sonra; ikinci adımda, köpeğiniz tasması bağlı iken sizinle yürümeye alışmalı… Bunun için köpeğinize tasmasını bağlayın evin içinde sağa sola yürüyün. Tabi ki köpeğinizi de gelmeye zorlayın.  Bir süre sonra tasma ile bağlı olmaya alışacaktır.

Adım 3: Sizi çekiştirmeden yürümeye alışma…

Üçüncü adımda artık bazı şeyleri netleştirmemiz gerekiyor. Buraya kadar köpeğiniz artık tasmadan hiç çekinmiyor ve onunla rahat…  Anlatmaya başlamadan size bir hatırlatmada bulunmak istiyorum; Eğitim sürecini kısa tutun ve ikiniz içinde eğlenceli olacak şekilde geçirmeye çalışın.

Eğer köpeğiniz henüz daha yavruysa işiniz daha kolay olacaktır. Çünkü zaten siz nereye giderseniz o da sizinle gelmek isteyecektir. Biz de bunu eğitim için kullanacağız.

İlk olarak köpeğinizin tasması elinizde evin içinde dolaşarak başlayın. Bu esnada eğer köpeğiniz hemen yanınızda ve sizi çekiştirmeden yürüyorsa ona ödülünü verin ve onu sevin. Eğer köpeğiniz yürürken tasmayı çekeliyorsa kesinlikle durun. Sizi çekeleyip, sürüklemesine izin vermeyin. Ona seslenin ve tekrar yanınıza gelene kadar bekleyin. Yanınıza geldiğinde onu ödüllendirin. Asla ve asla sizi çekip, sürükleme

sine izin vermeyin. Eğer buna izin verirseniz onun bu kötü davranışını ödüllendirmiş olursunuz.

Köpeğinizin, tasması bağlıyken sizi çekelerse, hiçbir yere gidemeyeceğini anlamasını sağlayın. Eğer yürümeye devam etmek istiyorsa, yanınıza gelmeli ve sakince yürümeli… Bunu ona net bir şekilde anlatın. Patronun siz olduğunu anlasın. Bunu derken sakın onu cezalandırmayın. Tek yapmanız gereken yanınıza gelene kadar yürümemek ve yanınıza geldiğinde, onu ödüllendirmek ve devam etmek…

Etiketler
Daha Fazla Göster

Murat KUMPAS

Haus of Rottweiler Türkiye petshop değildir. Biz önce köpeklerimizin sağlığı ve köpeklerimizi Federasyon (kif.org.tr) ve FCI ırk standartına (güzellik yarışmalarına) hazırlıyoruz. Federasyona kayıtlı yetiştirici olduğumuz için bizi takip eden dostlarımıza örnek olmamız gerektiğinden, bu sorumluluğu kendimizde hissediyoruz. Bütün sosyal medya hesaplarımızda bizi takip eden dostlarımıza özellikle yeni köpek sevdasına yakalanmış acemi dostlarımıza köpek bakımı, köpeğe nasıl davranması gerektiği, nasıl beslenmesi gerektiği, eğitimin püf noktalarını elimizden geldiği dilimizin döndüğü kadarıyla anlatmaya çalışıyoruz. Bizim diğer çiftliklerden farkımız; çoğunluğu satış odaklı çalışıyor (petshop gibi)iken, biz ise size hizmet vermeye çalışıyoruz. Sizler bizden yavru aldığınızda bu sorumluluğu kaldıracak bilgiye sahip olmanızı istiyor, bu konuda yardımcı oluyoruz. Ve bizden sahiplendiğiniz yavrulara bakmaya hazır bireyler haline gelmenizde gerekli desteği veriyoruz. Bizim için çiftliğimizde ki köpeklerimizin sağlığı kadar sahiplendirdiğimiz evlatların sağlığı da önemlidir. Bizden yavru sahiplenen dostlarımız için özel WhatsApp grubumuz mevcut online yardım alabiliyor ve birlikte evlatları büyütüyoruz.. “Rottweiler Türkiye Ailesi her zaman bir ayrıcalıktır.” Bunu bize katıldığınız da fark edeceksiniz..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün